Minggu, 22 Juni 2008

Jumat, 20 Juni 2008

Kami telah terima banyak panggilan telefon supaya mengadakan satu lagi seminar budidaya gaharu. Terlebih dahulu kami mengucapkan terima kasih atas sokongan anda dan kepercayaan terhadap kami. InsyaAllah kalau diizinkan Allah kami akan mengadakan seminar lagi.

Minggu, 15 Juni 2008

SEMINAR BERJAYA


14 Jun 2008 (Sabtu) Seminar Agrobisnis Budidaya & Industri Gaharu telah berjaya di adakan di Hotel Putra KL dalam keadaan penuh keakrapan. Sebanyak 24 peserta seminar yang terdiri dari individu, syarikat, pengusaha gaharu, cendekiawan dan agensi kerajaan telah turut menyertai seminar tersebut. Pihak kami menyucapkan jutaan terima kasih kepada En. Mohd Anuar Bin Sadri selaku Penolong Pengarah Operasi Jabatan Pertanian Selangor yang telah sudi merasmikan dan mengikuti seminar sehingga tamat. Dalam ucapan perasmian beliau menyarankan supaya ditubuhkan satu persatuan antara pengusaha, masyarakat dan peniaga gaharu untuk bersama-sama dalam menjadikan Malaysia sebagai pengeluar gaharu yang berkualiti di dunia.

Selasa, 10 Juni 2008

Seminar Agrobisnis Gaharu


Majlis perasmian seminar akan disempurnakan olehY.B. TUAN YAAKOB BIN SAPARI
Exco KERAJAAN NEGERI SELANGOR

PENGERUSI JAWATANKUASA TETAP PEMODENAN PERTANIAN, PENGURUSAN SUMBER ALAM
DAN PEMBANGUNAN USAHAWAN.

terkini jam 10.00pagi; bapak joner dari jakarta telah selamat tiba di kuala lumpur. esok beliau bersedia untuk menyampaikan seminar.

Terkini jam 700malam: Y.B yaakob bin sapari tidak dapat hadir untuk merasmikan acara seminar. beliau menggantikan acara perasmian menteri besar selangor. menteri besar melakukan lawatan ke dubai. haraf maklum.
tuan mohd anuar akan menyempurnakan acara perasmian.

tETAMU UNDANGAN:

tUAN mOHD ANUAR BIN SADRI
penolong PENGARAH OPERASI,
JABATAN PERTANIAN SELANGOR.pihak kami berbesar hati atas kesudian Y.B untuk merasmikan seminar tersebut. acara perasmian akan dimulakan pada jam 9.00pagi.

PENDAFTARAN DIBUKA - KURSUS PENANAMAN DAN INDUSTRI GAHARU BULAN NOV 2012

Dijemput kepada penanam, bakal penanam pokok gaharu supaya menghadiri Kursus Penanaman Gaharu. Matlamat kursus ialah mendedahkan kepada peserta cara-cara penanaman gaharu (mengikut cara yang betul) mengenal jenis pokok gaharu, mengetahui potensi hasil gaharu dan indusrtinya dan pasarannya. Anda akan didedahkan ilmu dan maklumat oleh En. Mat Hasbollah Bin Sudin ( Pengurus Besar Gaharuman Resources) Kursus tersebut akan diadakan pada :

Tarikh : 25 NOVEMBER 2012 (Ahad)


Masa : 8.30pg - 3.30ptg

Tempat : Tanjong Karang Selangor.

Yuran : RM 250.00

Makan minum, kertas kerja, sijil penyertaan diberi.

Maklumat lanjut 0133707271

Gaharu

Gaharu
GAHARU sejenis kayu dengan berbagai bentuk dan warna yang khas, serta memiliki kandungan kadar damar wangi, berasal dari pohon atau bagian pohon penghasil gaharu yang tumbuh secara alami dan telah mati, sebagai akibat dari proses infeksi yang terjadi baik secara alami atau buatan pada pohon tersebut, dan pada umumnya terjadi pada pohon Aguilaria sp. (BSN, 1999).